Deli XL wordt Bidfood

0
Foodservice groothandel Deli XL verandert in juni van naam. Vanaf dan heet het bedrijf Bidfood, een naam die verwijst naar het Zuid-Afrikaanse moederbedrijf Bidvest. Gelijktijdig met de bekendmaking van de nieuwe naam, afgelopen vrijdag, werd de eerste Bidfood-vrachtwagen onthuld, voorzien van de nieuwe naam en uitstraling. “Deli XL is al ruim tien jaar onderdeel van het grootste foodservicebedrijf buiten de Verenigde Staten, met alle voordelen voor onze klanten”, aldus algemeen directeur Dick Slootweg. “Daar zijn we trots op, dat maken we zichtbaar. Het is de juiste naam op het juiste moment.”
Deli XL ontstond in 2000 door de samenvoeging Grootverbruik Ahold en de foodservicebedrijven Gastronoom en Van der Spek onder de Ahold-vlag. Vijf jaar laten besloot Ahold Deli XL als niet-kernactiviteit te verkopen aan Bidvest. “De veranderende markt heeft ook ons als bedrijf veranderd”, meent Slootweg. “Gelukkig wordt alles transparant. Foodprofessionals en hun gasten willen weten wat de samenstelling en oorsprong van een product is. Ongeacht waar het vandaan komt. Op onze online marktplaats zijn wij perfect in staat die informatie te bundelen. Een transparante voedselketen in een digitale wereld.”

Met de pay-off ‘Waar professionals elkaar vinden’ wil de groothandel nog duidelijker gaan uitdragen wat zij al jaren doet. Slootweg: “Boven alles zijn wij een mensenbedrijf. Wij willen doorgaan met het persoonlijker maken van de markt. In onze Foodyards en op onze online marktplaats verbinden wij foodprofessionals. Hier vinden zij inspiratie, een wereldwijd aanbod en producten van lokale boeren en telers. Alles is volledig afgestemd op de wensen van de chef, de kok, de ondernemer. Op 12 juni worden we Bidfood, maar eigenlijk zijn we het allang.”
Hoewel Bidfood dus pas op 12 juni officieel de nieuwe naam is, is de groothandel al wel gestart met de transformatie van het wagenpark. Vandaar dat de nieuwe naam al in het straatbeeld te zien zal zijn op de eerste Bidfood-wagens.