10 supermarkten strijden om titel ‘Mooiste supermarkt van Nederland’

0
Leestijd: < 1 minuut

De uitverkiezing van de ‘Mooiste supermarkt van Nederland’ is weer van start. Er zijn dit jaar tien inzendingen namens zes supermarktformules. Het gaat om nieuwe of sterk vernieuwde supermarkten van Albert Heijn, Jumbo, Coop, Plus, Vomar en Lidl. De winnaar van van de uitverkiezing wordt bekend gemaakt tijdens het Supermarktvastgoedcongres op 7 november.

De komende weken worden alle locaties bezocht om te komen tot een shortlist van vier à vijf genomineerden. De uiteindelijk genomineerde supermarkten worden vervolgens op 15 oktober bezocht door de voltallige vakjury, die de supermarkten dan beoordelen aan de hand van een uitgebreide set van beoordelingscriteria.

De uitverkiezing van de Mooiste supermarkt van Nederland is een initiatief van het platform Supermarkt & Ruimte en FoodPersonality. Eerdere winnaars waren onder meer Lidl Heyhoef Tilburg (2017) Albert Heijn Warmenhuizen (2016) en Plus Benders in Blerick (2015). Vorig jaar ging de titel naar de nieuwe Albert Heijn van multi-franchiser Hans Geveling in Huissen.

Het Supermarktvastgoedcongres vindt dit jaar op 7 november plaats, opnieuw in Hotel Oostzaan. Het congres heeft dit jaar als thema ‘Beyond online’. Sprekers zijn onder meer Christian Koopmans van Spar, Tjerk van Leusden (SuperVastgoed) en Heike Brandt (Studio Brandt).