20 inzendingen voor ‘Mooiste Supermarkt’

0
Leestijd: 2 minuten
Acht supermarktorganisaties hebben dit jaar 20 nieuwe of sterk vernieuwde supermarkten ingezonden om mee te dingen naar de titel Mooiste Supermarkt van Nederland. De winnaar wordt tijdens het Supermarktvastgoedcongres in november bekendgemaakt.
Op 9 november vindt voor de zesde keer het Supermarktvastgoedcongres plaats, met dit jaar formulekracht als thema. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten vormt de uitverkiezing van de Mooiste Supermarkt van Nederland. Die titel ging vorig jaar naar de Albert Heijn van ondernemer Yvonne van Duin in Warmenhuizen (foto) en het jaar daarvoor naar de Plus van ondernemer Geert Benders in Blerick.
Dit jaar dingen 20 nieuwe of sterk vernieuwde supermarktlocaties (oplevering niet langer dan anderhalf jaar geleden) mee naar de titel. De locaties werden namens acht supermarktorganisaties ingezonden, te weten: Albert Heijn, Deen, Detailresult (Dekamarkt en Dirk), Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl en Plus. De uitverkiezing, een initiatief van het platform Supermarkt & Ruimte en FoodPersonality, is vijf jaar geleden in het leven geroepen om meer aandacht te generen voor het belang van vormgeving in de ontwikkeling van supermarktvastgoed.
De komende maand worden de ingezonden locaties bezocht door leden van de vakjury en beoordeeld op diverse aspecten van locatiekwaliteit. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat de exploitatie van een supermarkt niet ‘gevangen’ mag zijn in het stedenbouwkundige concept. Na de eerste juryronde worden de beste locaties genomineerd en medio oktober door de voltallige jury bezocht. Tijdens het Supermarktvastgoedcongres worden de genomineerde supermarkten, maar vooral de winnaar in het zonnetje gezet.
De vakjury bestaat uit:
Aart Jan van Duren (voorzitter, Bureau Stedelijke Planning), Jeroen Verwaaijen (Strabo), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed), Peter ter Hark (Retailprospect) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten).
Het Supermarktvastgoedcongres heeft dit jaar formulekracht als thema, met als sprekers namens Jumbo, Jan Linders en de Nederlandse Raad van Winkelcentra. Meer informatie over het Supermarktvastgoedcongres is hier te vinden.