21 inzendingen voor ‘Mooiste Supermarkt van Nederland’

0

Negen supermarktorganisaties hebben dit jaar 21 supermarkten ingezonden om mee te dingen naar de titel Mooiste Supermarkt van Nederland. De winnaar wordt tijdens het Supermarktvastgoedcongres in november bekendgemaakt.

Op 8 november vindt in Hotel Oostzaan voor de zevende keer het Supermarktvastgoedcongres plaats. Het thema is dit jaar Locatie & Innovatie. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten tijdens het congres vormt de uitverkiezing van de Mooiste Supermarkt van Nederland, de vastgoedprijs die ingesteld is om de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardig supermarktvastgoed te stimuleren. Vorig jaar ging die titel naar Lidl Heyhoef in Tilburg (foto, en zie de reportage in FoodPersonality januari).

Dit jaar strijden 21 (één meer dan vorig jaar) nieuwe of sterk vernieuwde supermarktlocaties mee naar de titel. De locaties werden namens negen supermarktorganisaties (ook één meer dan vorig jaar) ingezonden, te weten:
• Agrimarkt
• Albert Heijn
• Coop
• Deen
• Dekamarkt
• Hoogvliet
• Jumbo
• Lidl
• Plus.

De uitverkiezing is een initiatief van het platform Supermarkt & Ruimte en FoodPersonality. Eerdere winnaars waren onder meer Albert Heijn Warmenhuizen (2016), Plus Benders in Blerick (2015), Albert Heijn Lindeman, Jan Evertsenstraat Amsterdam (2014) en Dekamarkt Krommenie (2013).

De komende maand worden de ingezonden locaties bezocht door leden van de vakjury en beoordeeld op diverse aspecten van locatiekwaliteit. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat de exploitatie van een supermarkt niet belemmerd mag worden door het stedenbouwkundige concept.

Na de eerste juryronde worden de beste locaties genomineerd en medio oktober door de voltallige jury bezocht. Tijdens het Supermarktvastgoedcongres worden de genomineerde supermarkten, maar vooral de winnaar in het zonnetje gezet.

De vakjury bestaat uit: Aart Jan van Duren (voorzitter, Bureau Stedelijke Planning), Jeroen Verwaaijen (Strabo), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed), Peter ter Hark (Retailprospect) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten).

Het Supermarktvastgoedcongres heeft dit jaar Locatie & Innovatie als thema. Sprekers zijn onder meer Cor-Jan Schreuders (Hoogvliet Beheer), Vincent Bacas (CNSTRCT) en Eef Luchies (MVRO).