31 miljoen AH-Beesies op komst

0
Leestijd: 2 minuten

Vanaf 7 juni geeft Albert Heijn haar klanten speciaal voor het WK een ‘Beesie, een aaibare WK-mascotte’ cadeau. In totaal worden de komende weken 31 miljoen Beesies verspreid in de kleuren oranje, rood, wit en blauw. Klanten krijgen Beesie gratis bij een besteding van €15, daarnaast zijn er grote Beesies en Beesie-caps beschikbaar. Na de Buddies, Bungels, handjes, polsbandjes etc. is nu de WK-mascotte van AH dan officieel bekend.

 

De WK-Beesies worden ondersteund met een speciale commercial waarin oranjehelden de hoofdrol spelen. Waren Eredivisie-spelers al een graag geziene gast in Albert Heijn commercials, speciaal voor het WK spelen kopstukken uit het Nederlands elftal de hoofdrol in de nieuwe spectaculaire Beesie-commercial. In de commercial worden spelers als Robin van Persie, Nigel de Jong en Maarten Stekelenburg tijdens het boodschappen doen verrast door superenthousiaste Beesies die compleet uit hun dak gaan bij het zien van hun voetbalhelden. In de commercial is ook het WK-lied ‘Schouder aan Schouder’- te horen. Het nummer wordt gezongen door Guus Meeuwis en Marco Borsato.

 

Klanten van Albert Heijn krijgen, zolang de voorraad strekt, bij elke €15 aan boodschappen een Beesie cadeau. AH To Go en de AH-webwinkel doen ook mee aan de actie. De Beesie-cap kost € 2,99 en de grote Beesie-sjaal € 2,49. Deze oranjeattributen zijn te koop in alle Albert Heijn-winkels, met uitzondering van de AH To Go en online.

 

Ook online zet Beesie z’n beste beentje voor om Oranje te steunen. Op Facebook en Hyves kunnen gebruikers voor zichzelf en hun vrienden een eigen Beesie supportersspandoek maken. Een speciale online toolkit biedt hyvers de mogelijkheid hun profielpagina geheel in Beesiestijl te pimpen om zo laten zien dat zij, net als Beesie, pal achter Oranje staan. Beesie heeft een eigen Wikipediapagina en gaat tijdens het WK ook twitteren. Bovendien kunnen voetbalfans via Windows Live Messenger speciaal ontworpen Beesie emoticons naar elkaar sturen en op een Beesie Flickrsite foto’s met Beesie uploaden.