4x Jumbo in Amsterdam

0
Leestijd: < 1 minuut

De verkoop van 43 Super de Boer-winkels door Jumbo met daarbij de boodschap dat dit de laatste winkels zijn die verkocht worden, betekent dat Jumbo de vier Super de Boers in Amsterdam behoudt.

 

De vier winkels van Super de Boer in Amsterdam en de twee in het nabijgelegen Diemen worden binnen drie jaar omgebouwd tot Jumbo-filialen, zo bevestigd ook een Jumbo-woordvoerder desgevraagd aan het Parool.

 

Gisteren rondde Jumbo de verkoop af van 43 Super de Boers. In die boedel zaten niet de filialen in Amsterdam en Diemen. Wanneer de winkels in Amsterdam in Diemen worden omgebouwd is nog niet bekend.

 

Het Parool tekende overwegend positieve reacties van Amsterdamse SdB’ers op. “Jumbo is één van de beste supermarkten in Nederland, die al veel prijzen heeft gewonnen. De prijzen zijn laag, de consumenten tevreden”, meent Michel de Koning (Super de Boer Westerstraat). Gerard Honigh, vestigingsmanager van de Super de Boer aan de Buitenveldertselaan: “De naam van Jumbo is goed en nu kunnen we aansluiten bij een grote inkoopcombinatie. Bovendien is Jumbo als familiebedrijf plat georganiseerd. Daar moeten we voordeel uit kunnen halen. Ik ga wel eens naar de Jumbo in Amstelveen, daar zijn de prijzen wel iets lager. Aan de andere kant: Jumbo heeft minder speciale acties.”