Actie voor #carnavalvrij van Bavaria

0
Leestijd: 2 minuten
Bavaria is een ludieke actie gestart om carnaval tot officiële feestdagen te laten behoren. Met de actie rondom een Brabantse Che Guevara roept de bierbrouwer carnavalliefhebbend Nederland op om actie #carnavalvrij te omarmen en een petitie te ondertekenen.

Onder het motto #carnavalvrij wil Bavaria ervoor zorgen dat alle carnavalsliefhebbers de kans krijgen hun favoriete feest te vieren. Om dit voor elkaar te krijgen, start de bierbrouwer een online petitie om carnaval tot de officiële feestdagen te laten behoren. Sjefke Vaeren – boegbeeld van de campagne #carnavalvrij – roept alle carnavalliefhebbers van Nederlanders op de petitie te ondertekenen via carnavalvrij.nl.

UPDATE: een dag na de start van de actie zijn al 10.000 van de benodigde 40.000 handtekeningen verzameld. Bij dat aantal kan een burgerinitiatief worden gestart dat in de Tweede Kamer besproken moet worden.

Al eeuwenlang wordt er in steden en dorpen carnaval gevierd. Het feest staat in het teken van verbinding en verbroedering. “Carnaval is een prachtig feest dat elk jaar groots gevierd wordt. Het is een feest van ons allemaal: wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, je hoort er bij. We willen met onze Brabantse wortels en onze betrokkenheid bij dit volksfeest – want ja, daar hoort voor velen een lekker biertje bij – ervoor zorgen dat carnaval voor iedereen een fantastisch feest wordt”, vertelt Florent Renders, Marketeer bij Bavaria. “Hoe mooi zou het zijn als carnaval tot onze officiële feestdagen behoort. We roepen daarom iedereen op om te laten zien hoeveel we met zijn allen van dit mooie feest houden.”

De Brabantse Che Guevara – Sjefke Vaeren (oftewel singer-songwriter en voormalig profvoetballer Björn van der Doelen) als charismatische leider van #carnavalvrij – roept iedereen die carnaval een warm hart toedraagt op de petitie te tekenen via een speciale commercial waarin Noud Swinkels de rol van ‘Sjef Bavaria’ speelt.
“Als Brabander ben ik trots op hoe wij dit volksfeest vieren en strijd ik voor #carnavalvrij, zodat alle carnavalsliefhebbers vrij krijgen om ons favoriete feest te vieren”, aldus Sjefke Vaeren. “Er is werk aan de winkel en ik hoop dat alle carnavalliefhebbers het feest der feesten kunnen vieren, waar dan ook.”