AGF Monitor week 1

0
Leestijd: < 1 minuut

De eerste AGF Monitor van het nieuwe jaar en dat begint voor Picnic opnieuw met de nodige manco’s. Maar liefst tien van de 25 gemeten AGF-hardlopers ontbreken waardoor we Picnic deze week niet meenemen in de vergelijking. In week 1 van 2021 komt Dirk als voordeligste supermarkt uit de bus als het gaat om de populairste AGF-producten.

De gemiddelde prijs van de mandjes met de meest verkochte AGF-producten ligt deze week op € 29,73 en dat 2,2% lager dan in week 52 (de laatste door Pricing Experts gemeten week van 2020). De prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule komt deze week uit op 19%.

Kijken we naar de promoties binnen de AGF-hardlopers, dan is het Plus dat in de eerste week van het nieuwe jaar de meeste promoties heeft. Plus heeft er namelijk zeven. Lidl en Albert Heijn volgen met ieder zes aanbiedingen, terwijl Dirk er vier heeft. Picnic heeft deze week geen promoties in de top-25 AGF-producten. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.