AGF Monitor week 10

0
Leestijd: < 1 minuut

Plus slaagt er deze week toch weer in onder Jumbo te duiken met de prijs van het mandje met 25 AGF-hardlopers. Plus beweegt in de richting van Lidl, maar evenals vorige week verlaagt de discounter ook deze week de prijs van het gemeten AGF-mandje verder. Kennelijk was Plus de afgelopen weken het prijsniveau van Lidl toch iets te dicht genaderd.

En terwijl Lidl de AGF-prijzen naar beneden drukt zien we Albert Heijn weer juist de andere kant op bewegen. Hierdoor neemt de prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule stevig toe: van 16% (week 9) naar 20% (week 10).

Kijken we naar aanbiedingen in de 25 populairste AGF-producten, dan is het opnieuw Lidl dat flink uitpakt. Met 12 promoties is opnieuw bijna de helft van het mandje in de aanbieding. Plus volgt zelf met zes aanbiedingen. AH, Jumbo en Picnic volgen met resp. drie, twee en één promotie(s). De details van de aanbiedingen en een overzicht van alle actuele prijzen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.