AGF Monitor week 10

0
Leestijd: < 1 minuut

De prijs van het AH-mandje met de vaste AGF-hardlopers keert deze week terug naar bekend terrein. De prijs ligt nu € 0,15 boven die van Jumbo. De afgelopen twee weken was de prijs van het AH-mandje (mede door toedoen van de campagne rondom Prijsfavorieten in groente en fruit) die van Lidl behoorlijk dicht genaderd. De prijsafstand tussen de hoogst en laagst geprijsde formule stijgt ten opzichte van vorige week weer iets, van 10% naar 12%.

De dalende prijs van het Lidl-mandje wordt mede veroorzaakt door weer een hele reeks promoties. 11 aanbiedingen binnen de 25 AGF-producten die we wekelijks meten. Bij de andere formules zien beduidend minder actiegeweld. Jumbo en AH hebben ierder vier promoties, Plus twee en Picnic geen. Mandarijnen en perssinaasappels zijn deze week bij twee van de vijf gevolgde formules in de aanbieding. Mandarijnen bij AH en Jumbo en perssinaasappels bij Lidl en Jumbo. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Alle AGF-hardlopers zijn deze week beschikbaar bij de gevolgde formules.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.