AGF Monitor week 10

0
Leestijd: < 1 minuut

Er wordt deze week weer hard aan de prijsknop gedraaid, zowel door Lidl als door Dirk. Het resultaat is dat de prijs van het mandje met AGF-hardlopers bij die retailers nu ruim onder de 30 euro uitkomt, waarbij Dirk het laagst geprijsde mandje heeft. Overigens dalen de prijzen ook bij alle andere formules. De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 33,59 en dat is 3,7% lager dan vorige week. Tegelijkertijd schiet de prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje omhoog van 26% (week 9) naar 37%.

Het prijsverschil tussen mandjes van Dirk en Lidl bedraagt € 0,29, al zet Lidl daar maar liefst 19 promoties voor in en Dirk slechts vier. De overige formules kiezen voor minder actiegeweld binnen de 25 populairste AGF-producten: Albert Heijn heeft drie aanbiedingen, Jumbo en Plus twee en Picnic is deze week promotieloos. Mandarijnen zijn deze week overigens bij drie van de zes gevolgde formules in de aanbieding. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.