AGF Monitor week 10

0
Leestijd: 2 minuten

Met uitzondering van het mandje van Albert Heijn – dat deze week € 0,34 oftewel 0,9% in prijs steeg – dalen de mandjes met AGF-hardlopers over een breed front in prijs. Ondanks de hoge inflatie en de verwachting dat de voedselprijzen mede als gevolg van de oorlog in Oekraïne zullen stijgen, zien we de prijzen van de mandjes met de meest gekochte AGF-producten in de afgelopen weken per saldo dalen.

Zo lag de gemiddelde prijs van de mandjes in week 7 nog op € 38,87, terwijl die prijs deze week op € 37,15 ligt. Ten opzichte van vorige week daalt de gemiddelde prijs van de mandjes met € 0,38 ofwel een procent. De prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje ligt op 16%, wat een procentje lager is dan vorige week.

Lidl heeft deze week weer eens de meeste promoties binnen de 25 populairste AGF-producten: zeven. Albert Heijn volgt op de voet met zes afprijzingen. Daarna volgt Plus met vier aanbiedingen, Dirk en Picnic ieder twee en Jumbo één (mandarijnen). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.