AGF Monitor week 11

0
Leestijd: 2 minuten
Over de hele linie trekken de prijzen deze week aan. Bijzonder is toch weer – al gaat het maar om een cent prijsverschil op een heel mandje – dat Plus opnieuw onder Jumbo duikt. Daar waar Plus lange tijd in de buurt van Albert Heijn bleef, lijkt het prijsniveau nu toch structureel wat lager te liggen. De gestegen prijzen resulteren niet in een grotere prijsafstand tussen de duurste en goedkoopste formule. Die afstand bedraagt deze week opnieuw 25%.
Lidl heeft opnieuw het grootste aantal promoties in de top-25 AGF-producten. Zes, om precies te zijn. AH en Plus hebben er ieder vijf en Jumbo volstaat deze week met twee aanbiedingen. Eén daarvan – bloemkool – is ook bij Lidl en Plus in de aanbieding, maar Plus is met € 1,29 het voordeligst (bij Jumbo en AH in promotie voor € 1,49). De details van de aanbiedingen en een overzicht van de actuele prijzen staan op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Over PricingExperts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.
{jcomments off}