AGF Monitor week 13

0
Leestijd: < 1 minuut

Kwamen Jumbo en Picnic vorige week te dicht in de buurt van Lidl? Wie zal het zeggen. In ieder geval is het deze week vooral Lidl dat de meest opvallende prijsbeweging laat zien. De discounter drukt de prijs van het mandje met AGF-hardlopers namelijk van € 32,72 naar € 30,25. Dat komt neer op het laagste prijsniveau sinds week 49 van vorig jaar.

Ook Albert Heijn en Plus verlagen deze wijk de prijzen, zij het minder sterk. Jumbo en Picnic stijgen juist iets in prijs. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule loopt ten opzichte van vorige week weer flink op, van 11% naar 18%.

Lidl heeft deze week veruit de meeste aanbiedingen: negen stuks. Plus volgt met drie promoties. AH, Jumbo en Picnic hebben er ieder drie. Zowel mandarijnen als witte pitloze druiven zijn deze week bij drie van de vijf formules in de aanbieding (of maken deel uit van een meerstuksaanbieding). De details van de aanbiedingen en een overzicht van alle actuele prijzen is te vinden op FP+.

Bij alle formules zijn de hardlopers deze week compleet.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.