AGF Monitor week 13

0
Leestijd: 2 minuten

Het Jumbo-mandje is deze week het enige mandje met AGF-hardlopers dat in prijs daalt. Daarmee heeft Jumbo overigens nog steeds het op één na hoogst geprijsde mandje, maar toch. Albert Heijn en Lidl stijgen het hardst in prijs, waarmee Lidl het gat naar Dirk aanzienlijk vergroot. Pricing Experts wees er afgelopen week op dat Dirk al acht maanden de goedkoopste is in AGF.

De gemiddelde prijs van de mandjes met meest gekochte AGF-producten stijgt deze week behoorlijk, van € 37,61 (week 12) naar € 38,14. Dat komt neer op een stijging van 1,4%. De prijsafstand tussen het hoogst (Picnic) en laagst (Dirk) geprijsde mandje stijgt ten opzichte van vorige week met een procentje naar 14%.

Plus is deze week de formule met de meeste promoties binnen de 25 populairste AGF-producten. De prijsmeters telden namelijk vijf aanbiedingen. AH en Dirk volgen met ieder vier promoties, Lidl heeft er drie. Jumbo heeft maar één promotie (mandarijnen), terwijl Picnic het deze week zonder afprijzingen doet.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.