AGF Monitor week 14

0
Leestijd: < 1 minuut

De prijzen van de mandjes met meest gekochte AGF-producten stijgen deze week. Dat heeft echter vooral te maken met het feit dat de mandjes weer compleet zijn (vorige week moest bloemkool uit de vergelijking gehaald worden omdat deze niet overal beschikbaar was). Mede hierdoor komt de gemiddelde prijs van de mandjes deze week op € 32,86 uit.

Het grote ‘prijsgat’ tussen Lidl en Dirk enerzijds en de overige formules anderzijds blijft echter grotendeels gehandhaafd. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje daalt deze weekk wel gevoelig: van 40% (week 13) naar 35%.

Wat meteen opvalt is het aantal promoties bij Lidl. Dat is ten opzichte van de afgelopen weken zo’n beetje gehalveerd. Met tien aanbiedingen heeft Lidl daarmee nog wel het grootste aantal, maar Albert Heijn komt met zeven promoties nu aardig in de buurt. De andere formules doen het vooral rustig aan: Jumbo, Plus en Dirk hebben ieder twee aanbiedingen, Picnic één. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.