AGF Monitor week 16

0
Leestijd: < 1 minuut

Voor de tweede week op rij zijn Elstar-appelen niet beschikbaar bij Dirk en dus uit de wekelijkse prijsvergelijking van de AGF-hardlopers gehaald. Aan de onderkant zien we dat de prijs van het Lidl-mandje onder weer onder die van Dirk duikt, terwijl aan de bovenkant Picnic het stokje van hoogst geprijsde mandje deze week overdoet aan Plus.

De gemiddelde prijs van de mandjes met meest gekochte AGF-producten komt deze week uit op € 30,50 en dat is tien cent hoger dan vorige week (toen eveneens Elstar-appelen ontbraken). De prijsafstand tussen het laagst en het hoogst geprijsde mandje is weer een procentje gestegen, en wel tot 30%.

Binnen de vaste 25 AGF-hardlopers heeft Picnic deze week maar één promotie, Dirk twee, Plus drie en Jumbo vier. Bij Albert Heijn tellen de prijsmeters zeven aanbiedingen, terwijl Lidl er deze week toch weer 14 heeft. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.