AGF Monitor week 17

0
Leestijd: < 1 minuut
Een aantal producten uit de top-25 AGF zijn deze week niet volledig beschikbaar bij de gevolgde formules waardoor ze niet in de prijsvergelijking meegenomen worden (en de prijzen van de mandjes dalen). Volgens de prijsmeters van Pricing Experts hebben de formules los daarvan ook de prijzen verlaagd ten opzichte van vorige week.
In ieder geval zien we dat Plus het stokje van duurste formule weer heeft overgedaan aan Albert Heijn. De prijsafstand tussen de duurste en goedkoopste formule – die vorige week nog opliep naar 24% – daalt door de verschillende prijsbewegingen weer naar 17%.
Lidl heeft deze week weer het grootste aantal promoties in de top-25 AGF-producten: zeven stuks. Plus heeft er vijf, Jumbo drie en AH twee. Er zijn opvallend veel overlappende aanbiedingen deze week. Zo deelt Plus er drie met Lidl (komkommer, paprika en sinaasappels) en ook Jumbo deelt er drie met Lidl (paprika, bloemkool, druiven).
En dan zijn er nog producten die bij drie van de vier formules tegelijk in de aanbieding zijn: paprika en witte pitloze druiven. De details van de aanbiedingen en een overzicht alle actuele prijzen zijn zoals gebruikelijk te vinden op: FP+.
Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.