AGF Monitor week 17

0
Leestijd: < 1 minuut

Opnieuw ontbreken Elstar-appelen in het mandje van Dirk en daarmee ook in de prijsvergelijking van deze week. Los van de wekelijkse prijsschommelingen valt te constateren dat de prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje met AGF-hardlopers zich met 28% op het laagst niveau sinds week 9 bevindt. Die prijsafstand loopt deze week met name terug doordat de prijzen van de mandjes van de formules aan de onderkant van het prijsspectrum oplopen.

De gemiddelde prijs van de mandjes komt deze week evenwel uit op € 30,37. Dat is 0,4% lager dan vorige week doordat de mandjes van de meeste andere formules in prijs dalen. De prijsdaling bij Albert Heijn (-3,2%) springt daarbij het meest in het oog (AH doet momenteel ook een ‘Oogst van de week’- proef met specifieke prijsverlagingen binnen AGF).

De hogere prijs van het Lidl-mandje wordt niet veroorzaakt door het ontbreken van promoties. Dat zijn er binnen de 24 gemeten populaire AGF-producten toch weer 11. De andere formules volgen op ruime afstand: Jumbo drie, Albert Heijn en Dirk ieder twee en Plus en Picnic deze week geen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.