AGF Monitor week 18

0
Leestijd: < 1 minuut

Verlagen deze week alle formules tegelijk de prijzen van de meest verkochte AGF-producten? Nee, behalve Elstar-appelen, die al enkele weken niet beschikbaar zijn bij Dirk, zijn nu ook mandarijnen uit de prijsvergelijking gehaald, omdat ze niet beschikbaar zijn bij Picnic. Het zou gaan om een ‘gat in de aanvoer’. Door deze manco’s dalen de mandjes verder in prijs.

De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 27,88. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje is met 28% stabiel ten opzichte van vorige week.

Qua promoties zien we het gebruikelijk beeld dat Lidl de meeste aanbiedingen (10) heeft. Albert Heijn volgt met vijf, daarna komt Dirk met drie afprijzingen, terwijl Jumbo en Plus er ieder twee hebben. Picnic heeft deze week geen aanbiedingen binnen de gemeten AGF-hardlopers. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

*** Er lijkt een storende fout in de meting van deze week te zijn geslopen. Volgens Albert Heijn is een verkeerde prijs voor de snoepgroente tomaat opgenomen. In plaats van € 2,99 had een prijs van € 2,29 moeten worden genoteerd. Dit wordt momenteel door Pricing Experts geverifieerd ***

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.