AGF Monitor week 19

0
Leestijd: < 1 minuut

Wat valt op deze week? Vooral de prijsbeweging bij Lidl, waar de prijs van het mandje met AGF-hardlopers met €1,14 stijgt ten opzichte van vorige week. Daar hoort dan wel de constatering bij dat de prijsmeting deze week niet compleet is. Elstar-appelen waren volgens de prijsmeters van Pricing Experts niet beschikbaar bij Plus en zijn dus uit de meting gehaald.

Los daarvan is de prijsstijging bij Lidl goed waarneembaar. In combinatie met de lichte daling van de prijs bij Albert Heijn zorgt dat voor een kleinere prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule. Die daalt namelijk van 18% vorige week naar 12% in week 19.

De gestegen prijs bij Lidl zal deels te maken hebben bij het voor Lidl-begrippen beperkte aantal promoties deze week. Met dit relatief kleine aantal promoties heeft de discounter echter nog wel de meeste aanbiedingen. Albert Heijn en Picnic hebben er namelijk ieder twee, terwijl Jumbo en Plus er beide maar één hebben.

Opvallend: witlof is deze week bij drie van de vijf gevolgde formules in de aanbieding. Daarbij heeft Plus (omgerekend) de laagste prijs. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.