AGF Monitor week 19

0
Leestijd: 2 minuten

Deze week zien we de prijs van ons mandje met meest verkochte AGF-producten alleen bij online supermarkt Picnic stijgen. Bij de overige gevolgde formules dalen de prijzen van de gemeten AGF-producten. De belangrijkste prijsbeweging maakt echter Albert Heijn, waar de prijs van het mandje ten opzichte van vorige week met € 1,50 oftewel 3,8% daalt.

De gemiddelde prijs van het mandje met de 25 meest gekochte AGF-producten ligt deze week op € 37,82 en dat is 0,85% lager dan een week eerder. De prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule komt deze week uit op 10% en ligt daarmee weer een procent hoger dan vorige week.

De opvallend gedaalde prijs van het AH-mandje wordt niet veroorzaakt door een stortvloed van promoties binnen de gemeten AGF-hardlopers. AH heeft deze week 4 van de 25 gevolgde producten in promotie. In twee gevallen (snoeptomaatjes en bospeen) overlappen de aanbiedingen van AH met die van Lidl, maar heeft AH wel een diepere afprijzing.

Bij Lidl telden de prijsmeters 12 promoties, terwijl er bij Jumbo één werd geteld. Bij Plus en Picnic werden binnen de 25 populairste AGF-producten deze week geen aanbiedingen genoteerd. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Alle AGF-hardlopers zijn deze week beschikbaar bij de gevolgde formules.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.