AGF Monitor week 19

0
Leestijd: < 1 minuut

De manco’s bij Picnic (mandarijnen) en Dirk (Elstar-appelen) blijken hardnekkig. Deze producten zijn om die reden opnieuw buiten de prijsvergelijking gelaten, waardoor de prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers kunstmatig wat lager uitvallen. Desondanks stijgen de prijzen deze week over een breed front; alleen het Plus-mandje daalt in prijs.

De gemiddelde prijs van de mandjes met de meest verkochte AGF-producten komt deze week uit op € 28,36 en dat is 1,7% hoger dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje is nu 22% en dat is fors lager dan de 28% van vorige week.

Ondanks de flink hogere prijs van het Lidl-mandje zijn deze week weer eens meer dan de helft van de producten – 13 van de 25, om precies te zijn – in promotie. De andere formules zijn een stuk spaarzamer met hun aanbiedingen: Plus heeft er drie, Dirk twee, Albert Heijn en Jumbo ieder één en Picnic geen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.