AGF Monitor week 2

0
Leestijd: < 1 minuut

Evenals vorige week hebben de prijsmeters van Pricing Experts Picnic buiten de vergelijking gelaten. Reden is opnieuw dat een flink aantal AGF-hardlopers niet beschikbaar zijn bij de online supermarkt. Het aantal manco’s is wel iets kleiner dan vorige week (acht producten in plaats van tien producten vorige week). Pricing Experts heeft de samenstelling van het mandje ook iets aangepast: bleekselderij is vervangen door prei.

Heftige prijsbewegingen zijn er deze week niet. Bij Lidl is de prijs van het mandje deze week met € 32,38 het laagst. De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op € 35,73. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mande komt deze week uit op 20%, een procentje hoger dan vorige week.

Net zoals vorige week gaan Lidl en AH gelijk op als het gaat om het aantal promoties binnen de 25 meest verkochte AGF-producten. Beide hebben deze week zes promoties. Jumbo heeft vier aanbiedingen, Dirk twee en zowel Plus als Picnic geen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.