AGF Monitor week 2

0
Leestijd: 2 minuten

Ook in de AGF Monitor begint de inflatie merkbaar te worden: twee (Picnic en Jumbo) van de zes mandjes doorbreken deze week voor het eerst de grens van € 40,-. Over de hele linie bewegen de prijzen naar boven. De gemiddelde prijs van de mandjes komt daardoor uit op € 38,29, wat € 1,11 oftewel 3% hoger is dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst (Picnic) geprijsde mandje neemt evenwel iets af, van 19% (week 1) naar 17% nu.

In termen van promoties is Albert Heijn met 10 aanbiedingen veruit het meest actief binnen de gemeten 25 AGF-hardlopers. Lidl volgt op geruime afstand met vier promoties, terwijl Dirk en Plus er ieder drie hebben. Jumbo heeft deze week twee afprijzingen en bij Picnic is nog die ene promotie met avocado’s gaande. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.