AGF Monitor week 20

0
Leestijd: < 1 minuut

Dit hebben we nog niet eerder gezien: Albert Heijn duikt deze week met zijn prijzen onder het niveau van Jumbo. Het verschil met Jumbo is miniem (en wellicht een incident), maar toch. Het betekent in ieder geval dat Albert Heijn de prijzen behoorlijk heeft verlaagd. In minder sterkere mate geldt dat ook weer voor Lidl. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule in AGF bedraagt deze week 23%.

Lidl zet deze week maar weer eens acht promoties in. Albert Heijn en Plus volgen met ieder vier. Jumbo volstaat met twee (en stijgt mede hierdoor verhoudingsgewijs stevig). Komkommers zijn deze week bij drie formules (Lidl, AH, Plus) in de aanbieding, maar Lidl heeft samen met Jumbo met € 0,59 de laagste prijs (terwijl komkommers bij Jumbo niet in promotie zijn!). De details van de aanbiedingen en alle actuele prijzen zijn te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.