AGF Monitor week 20

0
Leestijd: < 1 minuut

Deze week zijn het Jumbo en Plus waar de prijs van het mandje met de 25 meest gekochte AGF-producten daalt. Aan de andere kant van het spectrum zien we het AH-mandje juist stevig in prijs oplopen, en wel met € 1,56 oftewel ruim 4%. Door de prijsbewegingen van deze week stijgt de gemiddelde prijs van het gemeten mandje naar € 37,99, een stijging van 0,45% ten opzichte van vorige week. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje blijft deze week desondanks ongewijzigd 10%.

Kijken we naar de promoties, dan zien we dat de prijsstijging bij AH (deels) veroorzaakt wordt door het ontbreken van promoties binnen de gevolgde AGF-hardlopers. Ook Picnic doet het deze week promotieloos. Plus pakt dan met vijf aanbiedingen verhoudingsgewijs stevig uit. Van Lidl zijn we dat gewend; 11 promoties deze week. Jumbo laat het bij één aanbieding (Elstar-appels). Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Alle AGF-hardlopers zijn deze week beschikbaar bij de gevolgde formules.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.