AGF Monitor week 20

0
Leestijd: < 1 minuut

Mandarijnen en Elstar-appelen, het blijken lastige producten, Althans, voor Picnic (ook deze week geen mandarijnen) en Dirk (deze week opnieuw geen Elstar-appelen). Dirk weet daar wel iets tegenover te stellen, aangezien het Dirk-mandje met AGF-hardlopers deze week het enige mandje is dat in prijs daalt.

We zien de gemiddelde prijs van de mandjes met de populairste AGF-producten deze week dan ook stijgen naar € 28,71 en dat is € 0,35 ofwel 1,2% hoger dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje – resp. Dirk en Picnic – blijft evenwel stabiel op 22%.

Kijken we naar de promoties van deze week, dan valt op dat Lidl flink gas terug neemt ten opzichte van de afgelopen weken. De prijsmeters tellen zeven aanbiedingen bij Lidl. Dat is wel weer meer dan bij de andere formules. Zo hebben Albert Heijn en Dirk ieder vier aanbiedingen en Jumbo en Plus en Picnic ieder één. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.