AGF Monitor week 21

0
Leestijd: < 1 minuut
Bij alle formules in deze rubriek dalen deze week de prijzen van de top-25 AGF-producten. Dat heeft deels te maken met het niet beschikbaar zijn van alle producten, maar los daarvan dalen de prijzen merkbaar. Opvallend om te zien is hoe dicht Albert Heijn het prijsniveau van Jumbo nadert ( tot op € 0,22). De forse prijsbeweging zorgt ervoor dat de prijsafstand tussen de duurste en goedkoopste formule ten opzichte van vorige week daalt, van 16% naar 14%.
De prijsdaling van deze week wordt niet veroorzaakt door een stortvloed aan promoties. We tellen binnen de 25 populairste AGF-producten namelijk net zoveel promoties als vorige week; acht stuks (maar dan net iets anders over de formules verdeeld). In tegenstelling tot vorige week is er nu wel één overlappende promotie, en wel met handsinaasappels die zowel  bij Lidl als bij Plus in de aanbieding zijn (bij beide overigens € 1,89).
De details van de aanbiedingen en een overzicht alle actuele prijzen zijn zoals gebruikelijk te vinden op: FP+.
Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.