AGF Monitor week 21

0
Leestijd: < 1 minuut

Nog altijd geen mandarijnen en Elstar-appelen bij resp. Picnic en Dirk. En dus nog altijd kunstmatig lager geprijsde mandjes doordat deze producten uit de wekelijke prijsvergelijking van AGF-hardlopers zijn gebleven. Lidl heeft deze week het laagst geprijsde mandje, daarna volgen (oplopend) Dirk, Jumbo, Albert Heijn, Picnic en Plus.

De gemiddelde prijs van de mandjes met meest verkochte AGF-producten ligt deze week op € 28,48 en dat is € 0,23 oftewel 0,8% lager dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje komt deze week uit op 30% en dat is een flinke stijging ten opzichte van de 22% in week 20.

Kijken we naar de promoties binnen de 25 populairste AGF-producten, dan zien we dat Lidl deze week weer vol op het orgel gaat: maar liefst 15 van de 25 producten zijn in de aanbieding. Daar stelt AH vijf promoties tegenover, Jumbo drie, Dirk twee en Plus één. Picnic heeft deze week geen aanbiedingen binnen het gemeten mandje. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.