AGF Monitor week 22

0
Leestijd: < 1 minuut

Goed nieuws! Het ‘gat in de aanvoer’ van mandarijnen bij Picnic is gedicht. Wel ontbreken Elstar-appelen nog altijd bij Dirk. Doordat mandarijnen nu weer bij alle gevolgde formules beschikbaar zijn, zijn ze ook weer meegenomen in de prijsvergelijking en zorgen ze voor hogere prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers, waarbij Dirk deze week de laagste prijs laat noteren.

De gemiddelde prijs van de mandjes stijgt om de hierboven genoemde reden deze week aanzienlijk en ligt nu op € 30,80. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje is nu 23% en dat is weer flink lager dan de 30% van vorige week.

Aan het promotiefront zien we het gebruikelijk beeld van veel aanbiedingen bij Lidl (15 stuks deze week). De overige formules zijn minder uitbundig met afprijzingen binnen de meest gekochte AGF-producten. Zo heeft Albert Heijn vijf promoties, Jumbo en Plus ieder drie, Picnic één en Dirk geen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.