AGF Monitor week 23

0
Leestijd: 2 minuten

Leek het er vorige week nog op dat de manco’s waarmee de AGF Monitor al weken geplaagd wordt langzaam opgelost raken, deze week neemt het aantal producten dat niet beschikbaar is juist weer toe. Elstar-appelen die al weken niet beschikbaar zijn bij Dirk zijn nu ook niet verkrijgbaar bij Plus en Lidl. En bij Lidl zijn deze week ook Conference-handperen niet beschikbaar.

De daling van de prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers wordt dus sterk beïnvloed door ontbreken van twee producten in de prijsvergelijking. De gemiddelde prijs van de mandjes ligt nu op € 29,19. Wel is duidelijk te zien dat het Lidl-mandje deze week extra sterk in prijs daalt. De prijsafstand tussen het hoogst en laagst geprijsde mandje komt deze week uit op 34% en dat is fors hoger dan de 23% van vorige week.

Die extra daling van de prijs van het Lidl-mandje wordt niet veroorzaakt door weer een hele reeks promoties. Sterker nog, met zes aanbiedingen is de discounter deze week eerder aan de bescheiden kant. Zo komt Jumbo nu met vier promoties opeens aardig bij het aantal van Lidl in de buurt. De overige formules zijn met ieder één aanbieding deze week zeer terughoudend. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.