AGF Monitor week 24

0
Leestijd: < 1 minuut

Vorige week allemaal omhoog en deze week weer allemaal omlaag? Ja, maar de gedaalde prijzen worden deels veroorzaakt doordat Elstar-appels deze week bij Plus niet verkrijgbaar blijken. Om de onderlinge vergelijkbaarheid te behouden zijn Elstar-appelen daarom bij de andere formules ook niet meegenomen. De gemiddelde prijs van het mandje met de meest gekochte AGF-producten komt daarmee deze week uit op € 37,01.

De mandjes van Albert Heijn en Lidl dalen deze week het meest in prijs. De prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule komt uit op 23% (vorige week 17%).

Aan het promotiefront is het behoorlijk rustig. Met name Lidl doet het met vijf aanbiedingen rustig aan. Plus komt met vier promoties nog het dichtst in de buurt. Jumbo heeft twee multi-buy aanbiedingen, terwijl AH en Picnic ieder één promotie hebben. Daarbij zijn Galia-meloenen en witte pitloze druiven bij drie van de vijf formules in de aanbieding. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

(Elstar-appels zijn deze week uit de vergelijking gehaald)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.