AGF Monitor week 25

0
Leestijd: < 1 minuut

En opnieuw dalen de prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers. Waren vorige week Elstar-appels niet bij alle formules verkrijgbaar, deze week komen daar de Conference-peren bij. Deze zijn dus voor alle formules niet meegenomen in de prijsvergelijking. De gemiddelde prijs van het mandje met de 23 (!) populairste AGF-producten komt mede daardoor deze week uit op € 34,91.

Princing Experts constateerde elders al dat Jumbo al een aantal weken het hoogst geprijsde mandje heeft en dat er sprake is van een trendbreuk. Let wel, het prijsverschil met Albert Heijn bedraagt deze week € 0,06. De prijsafstand tussen de hoogst en laagst geprijsde formule daalt van 23% (vorige week) naar 14%.

Met zes promoties binnen het mandje blijft Lidl het in vergelijking met het gangbare beeld rustig aan doen. De andere formules volgen op afstand daarvan: AH en Jumbo hebben ieder twee aanbiedingen, Plus één en Picnic geen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

(Elstar-appels en Conference-peren zijn deze week uit de vergelijking gehaald)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.