AGF Monitor week 25

0
Leestijd: < 1 minuut

De manco’s van vorige week (Elstar-appelen en Conference-peren) blijven voortbestaan en dus zijn deze twee producten opnieuw uit de prijsvergelijking gelaten. Te constateren valt dat de prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers deze week lager zijn dan vorige week. De uitzondering is het mandje van Dirk dat zeven cent hoger geprijsd ten opzichte van vorige week.

De gemiddelde prijs van de mandjes met de meest gekochte AGF-producten ligt deze week op € 28,03 en dat is € 0,50 oftewel 1,75% lager dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje komt nu uit op 33% en dat is een procentje lager dan vorige week.

Kijken we naar de AGF-promoties, dan constateren we dat Lidl voor het eerst sinds tijden niet de meeste aanbiedingen binnen het gemeten mandje van producten heeft. Albert Heijn heeft met vijf promoties het grootste aantal, gevolgd door Picnic (4), Lidl (3), Plus (3), Jumbo (2) en Dirk (2). Meloenen zijn deze week bij drie van de zes gevolgde formules in promotie, waarbij Lidl met € 0,99 de laagste prijs heeft.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.