AGF Monitor week 26

0
Leestijd: < 1 minuut

Het mandje met de 25 populairste AGF-artikelen is opnieuw niet compleet bij de vier gemeten formules. De onderliggende prijsbeweging is denondanks duidelijk: Plus gaat in prijs omhoog (na de forse prijsdaling van vorige week) en de overige formules dalen de prijzen. Hierdoor is de prijs van het mandje bij Plus weer net even wat duurder dan bij Albert Heijn. De prijsafstand tussen de duurste en goedkoopste formule stijgt deze week stevig: van 16% naar 24%.

Evenals vorige week heeft Jumbo met zes stuks weer het grootste aantal promoties in de top-25 AGF-producten. AH en Plus doen beduidend rustiger aan met resp. twee en één promotie. Lidl heeft deze week zelfs helemaal geen aanbiedingen in het door ons gemeten mandje. De twee aanbiedingen van AH (komkommer en galiameloen) overlappen met promoties bij Jumbo. De details van de overige aanbiedingen en een overzicht van de actuele prijzen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.