AGF Monitor week 26

0
Leestijd: < 1 minuut

Met uitzondering van Albert Heijn dalen deze week de prijzen van AGF-hardlopers bij de gemeten formules. Dat betekent dat het mandje bij AH weer het duurst is. Ook zien we Plus Jumbo weer passeren en 17 cent lager uitkomen. De prijsafstand tussen de duurste en goedkoopste formule neemt ten opzichte van vorige week weer toe, Deze stijgt namelijk van 10% naar 15%.

Kijken we naar de aanbiedingen binnen de 25 populairste AGF-producten, dan zien we dat Lidl met 11 promoties weer het meest actief is. Plus volgt met vijf aanbiedingen, AH heeft er drie, Jumbo één en Picnic geen. Komkommers zijn deze week zowel bij Lidl als bij AH in de aanbieding waarbij beide formules dezelfde prijs (€ 0,59 per stuk) hanteren. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

(NB: de meting van deze week is opnieuw niet compleet. Elstar-appelen zijn bij drie van de vijf formules niet beschikbaar, terwijl bij Lidl opnieuw ook Conference-peren niet verkrijgbaar zijn)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.