AGF Monitor week 26

0
Leestijd: 2 minuten

Bijzonder: de prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers van Jumbo, Plus en Picnic liggen deze week hoger dan de prijs van het AH-mandje. En dat terwijl de prijzen bij Jumbo en Plus ten opzichte van vorige week stevig dalen. Picnic vormt de uitzondering: de prijs van dit mandje stijgt deze week als enige van de hier gevolgde formules.

De gemiddelde prijs van het mandje met meest gekochte AGF-producten komt deze week uit op € 34,32, een daling van 1,7% ten opzichte van vorige week. De prijsafstand tussen de laagst (en hoogst geprijsde formule – resp. Lidl en Picnic – is deze 14% en is daarmee gelijk aan vorige week.

Kijken we naar de promoties dan blijft Lidl in termen van aantallen het veld aanvoeren. Vijf tellen de prijsmeters er deze week binnen het vaste mandje. Plus volgt op de voet met vier aanbiedingen, AH heeft er drie, Jumbo twee en Picnic één. Bij die laatste gaat het weer eens om witte pitloze druiven die deze week bij vier van de vijf gevolgde formules in promotie zijn. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+

(Elstar-appels en Conference-peren zijn deze week opnieuw uit de vergelijking gehaald omdat deze niet bij alle formules verkrijgbaar zijn.)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.