AGF Monitor week 28

0
Leestijd: < 1 minuut

Na de stevig prijsdaling van Albert Heijn vorige week, zien we de prijzen van AGF-hardlopers bij de marktleider weer oplopen. Evenwel laat AH de positie van hoogst geprijsde formule (voor wat betreft het gemeten mandje) deze week aan Plus. Bij dit tweetal stijgen de prijzen, bij de overige formules dalen de prijzen deze week juist. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule bedraagt deze week 15%.

Kijken we naar de promoties binnen het mandje, dan is Lidl met zes aanbiedingen deze week weer het meest actief. Daarna volgt Picnic met vier promoties, Plus met drie, Jumbo heeft er twee en AH één. Galia-meloenen zijn deze week bij drie van de vijf gevolgde formules in de aanbieding. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

De meting van deze week is niet compleet: Elstar-appelen zijn bij drie formules niet beschikbaar en Conference-peren ontbreken bij Lidl.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.