AGF Monitor week 28

0
Leestijd: < 1 minuut

Deze week dalen de prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers over de hele linie – uiteraard bij de een wat meer dan bij de ander. Het zorgt er in ieder geval voor dat het Plus-mandje deze week weer net een stukje lager geprijsd is dan het AH-mandje. Picnic blijft de formule met het hoogst geprijsde mandje. De gemiddelde prijs komt deze week uit op € 33,12 en dat is 2,2% lager dan vorige week.

Kijken we naar de prijsafstand tussen de laagst en hoogst geprijsde formule, dan zien we dat deze weer wat oploopt, van 14% (week 27) naar nu 16%.

Als het gaat om de aanbiedingen binnen de 25 meest gekochte AGF-producten, dan zien we het vertrouwde beeld dat Lidl de meeste promoties heeft. Negen stuks. AH komt daar met vier aanbiedingen het dichtst bij in de buurt. Jumbo en Plus laten het bij ieder twee aanbiedingen, terwijl Picnic deze week alleen Galia-meloenen heeft afgeprijsd. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

(Elstar-appels en Conference-peren zijn deze week opnieuw uit de vergelijking gehaald omdat deze niet bij alle formules verkrijgbaar zijn.)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.