AGF Monitor week 28

0
Leestijd: < 1 minuut

Het gemeten mandje met AGF-hardlopers is ten opzichte van de afgelopen week niet gewijzigd. Dat wil zeggen dat Elstar-appelen en Conference-peren nog altijd niet beschikbaar zijn bij een aantal retailers en daarom weer buiten de prijsmeting zijn gelaten.

De gemiddelde prijs van de mandjes met de meest gekochte AGF-producten ligt deze week op € 27,32 en dat is € 0,51 oftewel 1,8% lager dan vorige week. De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje loopt de afgelopen weken gestaag op. Zo ook deze week, aangezien die prijsafstand nu maar liefst 40% is. Daarbij is vooral sprake van een prijsgat tussen Lidl en Dirk enerzijds en de overige formules anderzijds.

Bij Lidl is het deze week weer raak: meer dan de helft van het mandje is in promotie. Albert Heijn doet met zes aanbiedingen nog enigszins mee, terwijl de overigen formules het beduidend rustiger aan doen: Plus en Dirk hebben ieder drie aanbiedingen, Jumbo één en Picnic geen.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.