AGF Monitor week 29

0
Leestijd: < 1 minuut

Hoewel het mandje met de 25 hardst lopende AGF-producten deze week opnieuw niet compleet is (en de prijzen van de mandjes dus lager zijn dan ze eigenlijk behoren te zijn), dalen de prijzen deze week over de hele linie. Bij alle vier de formules is sprake van lagere AGF-prijzen (de draai naar beneden is duidelijk zichtbaar in de grafiek). Maar doordat de prijzen bij Lidl veel minder hard dalen dan bij Plus daalt de prijsafstand tussen resp. de goedkoopste en duurste formule deze week aanzienlijk: van 25% vorige week naar 20% nu.

De dalende prijzen houden maar deels verband met de promoties deze week. Dat zijn er namelijk niet buitensporig veel. En ook de afprijzen zijn niet uitzonderlijk diep. Wel zijn de meerstuksaanbiedingen (twee voor x, drie voor x) weer relatief sterk vertegenwoordigd. Opvallend is dat bloemkool deze week bij drie van de vier formules in promotie is. De details van de overige aanbiedingen en een overzicht van de actuele prijzen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.