AGF Monitor week 29

0
Leestijd: 2 minuten

Deze week zijn het met name Albert Heijn en Plus die aan de prijsknop draaien. De prijzen van de mandjes met AGF-hardlopers bij deze twee formules dalen zodanig dat ze de prijs van het Jumbo-mandje (dat deze week exact gelijk aan die van vorige week) op een haar na naderen. Plus komt het dichtst bij (op vier cent na), AH nadert Jumbo tot op 15 cent.

De prijsbewegingen zorgen ervoor dat Picnic (dat de prijsteugels behoorlijk loslaat) deze week als hoogst geprijsde formule uit de bus komt. De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule stijgt ten opzichte van vorige week echter niet. Ook bij Lidl stijgt de prijs van het mandje met de populairste AGF-producten namelijk waardoor de prijsafstand daalt van 15% naar 13%.

Ondanks dat de gemeten AGF-prijzen bij Lidl stijgen, heeft de discounter deze week opnieuw de meeste promoties (zeven). Plus heeft deze week vijf aanbiedingen, AH twee en Jumbo en Picnic ieder één. Die ene aanbieding van Picnic betreft bloemkool die deze week ook bij Lidl in de aanbieding is. Hier troeft Picnic met € 1,57 Lidl echter nog net met twee cent af.

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

(De meting van deze week is opnieuw niet compleet: Elstar-appelen zijn bij drie formules niet beschikbaar en Conference-peren ontbreken bij Lidl.)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.