AGF Monitor week 29

0
Leestijd: < 1 minuut

De prijsafstand tussen het laagst en hoogst geprijsde mandje met AGF-hardlopers begint inmiddels wel een ‘ding’ te worden. Op basis van de deze week genoteerde prijzen is die afstand nu 52% (!) en ligt er een gapend gat tussen enerzijds Lidl en Dirk en de overige formules anderzijds. Anders gezegd: het gaat om een ‘prijsgat’ van bijna een tientje op een mandje van circa 30 euro.

De gemiddelde prijs van de mandjes ligt deze week op 26,94 en dat is € 0,38 oftewel 1,4% dan een week eerder. Behalve Lidl en Dirk is Jumbo de enige formule waar de prijs van het mandje met meest gekochte AGF-producten deze week daalt.

De lage prijs van het Lidl-mandje wordt veroorzaakt door weer een stortvloed aan promoties. 18 om precies te zijn. Dirk komt daar met zes aanbiedingen nog het dichtst bij in de buurt. Jumbo heeft deze week twee promoties, Albert Heijn en Plus ieder één en Picnic geen.

(Elstar-appelen en Conference-peren zijn opnieuw buiten de prijsvergelijking gelaten)

Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.