AGF Monitor week 3

0
Leestijd: < 1 minuut

In week drie van het nieuwe jaar zijn het Jumbo en Picnic die de prijs van het mandje met de populairste AGF-producten verlagen, terwijl deze bij de andere formules juist stijgen. Daarbij geldt dat het gemeten mandje compleet is (oftewel de producten in het mandje zijn deze week bij alle formules vergrijgbaar). De prijsbeweging doet aan de onderlinge verhoudingen tussen de formules weinig af; de prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule bedraagt, evenals vorige week, 24%.

Van de 25 gemeten producten zijn bij Lidl maar liefst 15 producten deze week in promotie. Desondanks stijgt de prijs van het Lidl-mandje ten opzichte van vorige week met € 0,91. (Let wel, Lidl is daarmee nog altijd de goedkoopste formule) Aan de andere kant van het spectrum heeft Albert Heijn deze week zes aanbiedingen. Picnic heeft er vier, terwijl Plus en Jumbo er ieder maar één hebben. Plus kiest daarbij voor een 500 gram witlof voor € 0,69 waarmee het ook de laagste prijs van de hier gemeten formules heeft. De details van de aanbiedingen en een overzicht van alle actuele prijzen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.