AGF Monitor week 3

0
Leestijd: 2 minuten

Het wordt druk aan de bovenkant van het prijsspectrum van de AGF Monitor. De mandjes van vier formules hebben zich daar al binnen een kleine bandbreedte genesteld en daarheen lijkt nu ook het Lidl-mandje naartoe te bewegen. Dirk neemt deze week juist nog wat meer afstand.

De gemiddelde prijs van de mandjes komt deze week uit op € 38,10, wat wel weer iets lager is (-0,5%) dan de € 38,29 van vorige week. De prijsafstand tussen het laagst (Dirk) en hoogst geprijsde mandje (Picnic) stijgt van 17% (week 2) naar nu 19%.

Dirk neemt deze week ook het voortouw als het gaat om promoties. Zeven hebben de prijsmeters er bij Dirk geteld. Albert Heijn volgt met vijf. Lidl, Jumbo en Plus hebben ieder drie aanbiedingen binnen het gemeten mandje en Picnic blijft alleen de avocado’s afprijzen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.