AGF Monitor week 30

0
Leestijd: < 1 minuut

Wat valt deze week op aan de prijsontwikkeling van het mandje AGF-hardlopers bij Albert Heijn, Lidl, Jumbo en Plus? Nou, dat Lidl en Plus de prijzen hebben verlaagd, dat het mandje bij Jumbo licht in prijs is gestegen (+ € 0,10) en bij AH wat steviger (+ € 1,20). Als gevolg hiervan is het mandje deze week bij AH het duurst.

De prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule blijft desalniettemin gelijk aan die van vorige week, namelijk 20%. Overigens zijn ook deze week de mandjes niet compleet (lees: niet alle producten zijn bij de formules verkrijgbaar en worden daarom niet meegenomen in de prijsvergelijking).

De formules doen het deze week rustig aan met aanbiedingen. Plus voert het lijstje aan met vier promoties, gevolgd door Lidl en Albert Heijn met drie, terwijl Jumbo het bij twee laat. Er zijn deze week twee producten die bij drie formules in promotie zijn (komkommer en galiameloen). De details van de overige aanbiedingen en een overzicht van de actuele prijzen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.