AGF Monitor week 30

0
Leestijd: < 1 minuut

De prijsbeweging die Albert Heijn deze week maakt in het AGF-kernassortiment mag opmerkelijk heten. Van directe belager van Jumbo en Plus deze week weer naar de formule met het duurste AGF-mandje. En omdat Lidl en Plus deze week de enige formules zijn de prijs van het mandje met AGF-hardlopers verlagen, duikt Plus weer eens onder de prijs van Jumbo. Door dit alles stijgt de prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule ten opzichte van vorige week weer, en wel van 13% naar 16%.

De meeste promoties tellen we weer bij Lidl (zeven). Plus doet met vier aanbiedingen aardig mee. De overige formules doen het deze week rustig aan: Jumbo heeft twee aanbiedingen, AH één (een pond witlof voor € 0,75) en Picnic geen. Het overzicht met alle actuele prijzen en aanbiedingen is te vinden op FP+.

(De meting van deze week is opnieuw niet compleet: Elstar-appelen zijn bij drie formules niet beschikbaar en Conference-peren ontbreken bij Lidl.)

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.