AGF Monitor week 31

0
Leestijd: < 1 minuut

Over de hele linie dalen de prijzen deze week. Opnieuw is het mandje met de 25 populairste AGF-producten deze week niet compleet. De prijsmeters valt op dat met name veel soorten losse appels momenteel niet verkrijgbaar zijn.

Duidelijk is dat Lidl een flinke slinger aan de prijsknop geeft. De prijs van het mandje daalt bij Lidl ten opzichte van vorige week namelijk met € 2,03 naar € 21,08. Door die stevige prijsverlaging neemt de prijsafstand tussen de goedkoopste (Lidl) en duurste (AH) formule deze week navenant toe. Deze stijgt namelijk van 20% naar 27%.

Aan het promotiefront blijft het ondanks de forse prijsverlaging relatief rustig. In de top-25 AGF-producten tellen we voor Lidl vijf promoties, evenals voor Jumbo (maar dan vijf meerstuksaanbiedingen). Plus heeft deze week twee promoties en AH één (bleekselderij; twee voor € 2,-). De details van de overige aanbiedingen en een overzicht van de actuele prijzen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts
PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.