AGF Monitor week 32

0
Leestijd: < 1 minuut

We pakken de draad deze week weer op met het volgen van de prijsontwikkeling van de mandjes met de populairste AGF-producten. De kruising van de prijslijnen van Jumbo en Plus in week 29 mogen we opvallend noemen; Plus dus even goedkoper dan Jumbo. Deze week zien we dat het mandje bij Plus juist weer het duurst is. Sowieso laten de prijzen de afgelopen weken een stijgend verloop zijn, waarbij de prijsafstand tussen de goedkoopste en duurste formule deze week 16% bedraagt.

Aan het promotiefront is het relatief rustig. Deze week is Albert Heijn met drie promoties het meest actief. Lidl en Jumbo volgen met ieder twee promoties, terwijl Plus volstaat met één aanbieding (bloemkool). Er zijn deze week twee overlappende aanbiedingen, want bleekselderij is in de aanbieding bij zowel Lidl als AH (€ 0,79 bij beide) en pitloze druiven zijn zowel bij AH als bij Jumbo in de aanbieding (resp. twee voor € 2,19 en één voor € 1,55). De details van de aanbiedingen en een overzicht alle actuele prijzen is te vinden op FP+.

Disclaimer: Deze informatie wordt wekelijks met de grootste zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er afwijkende prijzen en/of promoties worden waargenomen. Pricing Experts en FoodPersonality aanvaarden hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Over Pricing Experts

PricingExperts uit Amersfoort is een gerenommeerd bureau dat sinds 2007 o.a. prijsmetingen verzorgt voor grote retailers en fabrikanten. Zo worden onder meer tweemaal per week meer dan 200 AGF-artikelen gemeten bij de grootste retailers inclusief Picnic, met (waar relevant) gewicht, land van herkomst en geldende promoties. Belangstellenden kunnen op flexibele basis hun eigen gewenste producten hieruit gerapporteerd krijgen van elke gewenste retailer.